Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Berlijn?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Bezienswaardigheden in Berlijn

Om je een overzicht te geven van de bezienswaardigheden in Berlijn, hebben we drie dikke boeken nodig. Zelf zou je over enkele maanden moeten beschikken om deze bezienswaardigheden vervolgens te bezoeken. Om je beperkte tijd in Berlijn zo optimaal mogelijk te gebruiken, geven wij alvast de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn mee.

Oorlogstoerisme in Berlijn

De 20e eeuw was een turbulente eeuw voor Duitsland. De Duitsers maakten twee wereldoorlogen mee en werden pas herenigd in 1989 na de val van de Berlijnse muur. Verschillende bezienswaardigheden zijn tot op de dag van vandaag stille getuigen van deze turbulente tijden. Geïnteresseerden in de historische achtergrond bezoeken daarom Checkpoint Charlie, de restanten van de Berlijnse Muur, het Jüdisches Museum Berlin of het DDR Museum. Dankzij deze bezoeken leef je je echt in, in het leven van zowel de sleutelpersonen, als de gewone man.

Een prachtig zicht over de stad

Zowel op de Alexanderplatz als op de Potsdamerplatz is het mogelijk om een panoramisch zicht te krijgen over Berlijn. De Fernsehturm en de Daimlerturm zijn dagelijks open om toeristen een nieuwe kant van de stad te laten ontdekken. Een lift neemt je en brengt je tot het platform dat zich 100 meter boven de grond bevindt. Bij goed weer heb je een zicht van meer dan 10 kilometer ver. Dit is zeker een aanrader op het einde van je verblijf. Dan kan je samen met je reisgenoten alle bezienswaardigheden die je bezocht hebt, proberen terug te vinden.

Snuif de cultuur op

Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Berlijn. Verschillende musea verruimen je culturele kennis en laten je wereldberoemde artefacten ontdekken. Musea die je zeker moet bezoeken zijn het Museumsinsel, het Deutsches Technikmuseum Berlin, het German Historical Museum en het Bode-Museum. Daarnaast kom je tot rust in de Botanischer Garten Berlin. Hier ontdek je maar liefst 22 000 verschillende plantensoorten. Ook het Grunewald is een groene oase van rust waar je je hart kan ophalen.

De symbolen van Berlijn

Vraag aan een willekeurige toerist welke twee bezienswaardigheden in Berlijn hij kent, en het antwoord is steeds de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw. Deze twee bezienswaardigheden komen steevast voor in het nieuws, telkens Berlijn de wereldpers haalt.

De Brandenburger Tor is het symbool van de Duitse eenheid. Het is tevens de enige bewaarde stadspoort van Berlijn. De omgeving rond de Brandenburger Tor is verkeersvrij zodat je vrij kunt rondlopen en de stadspoort van alle kanten kunt bekijken.

In het Rijksdaggebouw komt het parlement samen. Het gebouw is vooral bekend dankzij de 2e Wereldoorlog. Op 2 mei 1945 plaatste sergeant Meliton Kantaria de Russische vlag op het dak van de Reichstag, als symbool van de Russische overwinning. Van dit moment zijn er verschillende historische foto’s en films.

Toeristen die geïnteresseerd zijn in architectuur vinden het Rijksdaggebouw ook interessant. Je ziet een combinatie van oude en nieuwe architectuur, waardoor je uren zoet bent met het ontdekken van de architecturale details.