Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Berlijn?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Hotels in Berlijn

Goed nieuws voor wie een slaapplaats zoekt in Berlijn! De stad heeft namelijk meer dan 2000 hotels en b&b’s. Of je nu zoekt naar een goedkoop hotel, een modern hotel of een themahotel, je vindt het zeker in de Duitse hoofdstad.

Bepaal je wensen

Al de hotels bekijken en vergelijken is een onbegonnen zaak. Je beperkt het aantal hotels het eenvoudigst door te selecteren op basis van je wensen. Zoek je een sfeervol, familiaal hotel of heb je liever een groot hotel met de nodige luxe? Op basis van deze criteria hou je enkele hotels over. Kijk nadien naar de locatie van deze hotels. Toeristen die vooral ’s nachts willen uitgaan kiezen best voor een hotel in het oosten van de stad, terwijl je voor de bezienswaardigheden liever in het centrum van de stad zit. Dankzij een goede planning heb je meer tijd om te feesten en plaatsen te bezoeken en ben je niet eindeloos onderweg van en naar je hotel.

Zoek naar promoties

Om toeristen te trekken, bieden verschillende hotels in Berlijn regelmatig promoties aan. Hierbij geniet je zowel van lagere prijzen als gratis upgrades. Denk hierbij maar aan een fles champagne bij je aankomst of een betere kamer voor dezelfde prijs. Profiteer hiervan en kijk tijdig rond. Zo heb je meer tijd om de juiste promotie uit te kiezen. Dit bespaart je tientallen euro’s op je hotel in Berlijn.

Vergeet de reviewsites niet

Heb je tijdens je zoektocht naar een hotel in Berlijn twijfels over een hotel of kan je niet kiezen tussen enkele hotels? Neem dan eens een kijkje op de verschillende reviewsites. Je leest dan onmiddellijk wat andere reizigers vinden van het hotel. Je weet dan onmiddellijk of het hotel zijn beloften waarmaakt.

Boek een totaalpakket

Je hotel in Berlijn boeken is één ding, maar je moet er natuurlijk ook geraken. Zo kun je trein- of vliegticket naar Berlijn afzonderlijk boeken, of je boekt een totaalpakket waarbij alles inbegrepen is. Verschillende touroperators bieden totaaloplossingen aan. Nadat je boeking voltooid is, is je reis helemaal in orde. Daarnaast betaal je meestal minder voor het totaalpakket dan voor het hotel en je vervoer afzonderlijk, zodat een totaalpakket boeken ook voordelig is. Tenslotte geniet je ook van de controle van de touroperator. Zij willen nadien geen klachten ontvangen over het hotel, waardoor ze enkel samenwerken met hoogstaande hotels.

Ook b&b’s in Berlijn

Tegenwoordig kiezen meer en meer reizigers om te verblijven in een bed&breakfast. In een b&b geniet je steeds van een persoonlijke behandeling door de eigenaars. Je dompelt je meer in de Duitse sfeer en leert zo de Duitse tradities beter kennen. Als je Duits spreekt, ga je een bed&breakfast verkiezen boven een hotel in Berlijn.

Ook hierbij kies je best zorgvuldig. Er zijn geen vereisten om een b&b te starten, waardoor de kwaliteit niet gewaarborgd is. Ook voor b&b’s zijn er reviewsites zodat je onmiddellijk weet welke b&b’s je bezoek zeker waard zijn.