Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Berlijn?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Reizen naar Berlijn

Hoewel Berlijn enkele honderden kilometers van ons vandaan ligt, zijn er verschillende mogelijkheden om naar de stad te reizen. Afhankelijk van het budget en je verblijfplaats reis je naar Berlijn per trein, per vliegtuig, met de auto of met een autobus.

Reis naar Berlijn met de auto

Naar Berlijn reizen met de auto is de eenvoudigste oplossing. Je verliest geen tijd omdat je ergens moet wachten, maar stapt onmiddellijk de auto in en vertrekt. Eenmaal aangekomen beslis je zelf welke plaatsen je bezichtigt en wanneer je de terugweg aanvat. Het bezoeken van bezienswaardigheden die buiten de stad liggen, behoort tot de mogelijkheden.

Toch zijn er enkele nadelen verbonden aan een reis naar Berlijn met de auto. De stad kent verschillende specifieke verkeersregels. Daarnaast is de stad ingedeeld in milieuzones. Voor je het weet overtreed je een regel en verplicht de politie je hoge boetes te betalen. Daarnaast ben je steeds lang onderweg. Afhankelijk van je woonplaats zit je minstens zes uur in de auto.

Laat je rijden naar Berlijn

Dagelijks rijden er bussen naar Berlijn. Ze brengen je voor enkele euro’s naar de Duitse hoofdstad en zo ondervind je geen hinder van de strenge verkeersregels. Je mag zelfs een biertje drinken, vermits je toch niet moet rijden. Hou er wel rekening met dat bussen trager rijden. Een trip naar Berlijn per bus neemt negen tot tien uur in beslag.

Met de trein naar Berlijn

Bijna de helft van alle reizigers naar Berlijn neemt de trein. Hiervoor hebben ze verschillende goede redenen. Bagage meenemen gaat zeer eenvoudig, je reist in alle comfort en op enkele uren tijd ben je ter plaatse. Tijdens je reis geniet je van comfortabele zetels en heb je de mogelijkheid om eten en drinken aan te kopen. Terwijl de trein zijn kruissnelheid haalt, lees je rustig een boek of kijk je naar een film. Reizigers die op het juiste moment boeken, reizen aan spotprijzen naar Berlijn. Vergeet dus zeker niet de trein bij het plannen van je reis.

Kies voor snelheid met het vliegtuig

Slechts één uur om Berlijn te bereiken? Dat kan met het vliegtuig! Vanuit Amsterdam en Schiphol vliegen elke dag verschillende vliegtuigen naar Berlin-Tegel of Berlin-Schönefeld, de twee luchthavens van Berlijn. In 2016 opent de derde luchthaven zijn deuren zodat luchtvaartmaatschappijen je nog meer vluchten zullen aanbieden. De concurrentie voor reizigers naar Berlijn is groot, en daar profiteer je als reiziger van. Een ticket voor 35 euro vind je regelmatig dankzij de talrijke promoties. Hou er wel rekening met dat je op tijd op de luchthaven moet zijn om in te checken. Reizigers zonder bagage kunnen later inchecken, en verliezen zo minder tijd.

Ongeacht welke optie je verkiest, een goede voorbereiding is onontbeerlijk. Plan op voorhand nauwkeurig je route zodat je geen onaangename verassingen tegenkomt. Hou zeker de promoties in het oog want zo bespaar je tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van het aantal reisgenoten.