Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Berlijn?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Uitgaan in Berlijn

Niet alle beroemde bars en clubs liggen in New York. Een wereldstad als Berlijn heeft ook veel te bieden voor toeristen die ’s nachts uitgaan in de stad. Wij zetten je alvast op weg zodat uitgaan in Berlijn een onvergetelijk moment wordt.

Beroemde Dj’s in de clubs…

In Berlijn vind je tientallen grote en bekende clubs. Elke club heeft zijn eigen sfeer en muziekkeuze, zodat je steeds een geschikte club vindt, ongeacht je voorkeuren. Regelmatig nodigen ze wereldberoemde dj’s uit om enkele sets te draaien. Zij zorgen ervoor dat de sfeer er goed in zit. Daarnaast mag je niet vergeten dat de prijzen in de Berlijnse clubs lager liggen dan in andere landen. De inkom bedraagt vaak maar tien tot vijftien euro en ook de drank is goedkoper. Alle ingrediënten voor een geweldig feest zijn aanwezig! Een goede tip: kies voor een hotel in het oosten van Berlijn, want daar bevinden de meeste clubs zich.

…en hemelse cocktails in de bars

Ben je geen feestbeest maar zit je liever met vrienden in een gemoedelijke bar? Ook dan breng je best een bezoek aan Berlijn. Of je nu een trendy bar met hippe cocktails zoekt, of een rustige bar waar je kunt bijpraten bij een klassieke cocktail, je moet nooit lang zoeken om de geschikte plaats te vinden. Denk maar aan 808 Bar&Lounge of A-trane, twee wereldbekende bars die regelmatig beroemdheden bedienen. Zij komen niet voor niets naar deze uitstekende plaatsen.

Cultuur met een grote C

Eén van de grotere operagebouwen vind je in Berlijn. De Staatsopera biedt regelmatig concerten en opera’s aan. Kunstliefhebbers over de hele wereld kijken uit naar deze voorstellingen omdat ze van hoge kwaliteit zijn. Ook de Volksbühne, Neuköllner Oper en de Deutsche Oper Berlin verrassen je met humoristische satires, filosofische monologen en hoogstaande theaterstukken.

Wat je zeker moet weten

Het nachtleven in Berlijn ziet er anders uit dan in Nederland. In de Duitse hoofdstad komt het nachtleven later op gang. Tussen twee en drie uur ’s nachts komen de meeste fuifbeesten aan in hun favoriete club. Omdat er geen officiële sluitingstijden zijn, sluiten sommige clubs pas om zeven uur ’s morgens, of blijven overdag gewoon open zodat de feestgangers overdag verder feesten.

Zorg ervoor dat je zo onopvallend mogelijk naar de club gaat. In tegenstelling tot Nederland kiest de buitenwipper wie er binnen mag. Luidruchtige feestgangers, mensen onder invloed van alcohol en grote groepen mannen worden daardoor regelmatig geweerd. Daar is het veel slimmer om in kleine groepen binnen te gaan. Laat je best vergezellen door enkele vriendinnen of vrouwelijke feestgangers, zodat de buitenwippers je snel binnenlaten.

In Nederland is het niet toegelaten om met alcohol over straat te lopen, op weg naar een feest. In Berlijn kijkt niemand je vreemd aan als je met bier of andere alcoholische dranken rondloopt. Zorg er wel voor dat je niet dronken over straat loopt. Dit is niet toegelaten en zelfs onveilig in een grootstad. Voor je het weet overvallen ze je.