Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Londen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Bezienswaardigheden Londen

Londen duikt regelmatig op als decor in topfilms. De iconische gebouwen dienen regelmatig als achtergrond, of zijn de plaats van actie. Honderdduizenden toeristen bezoeken deze bezienswaardigheden elke dag, om meer te weten te komen over de stad en zijn geschiedenis.

Tower Bridge

120 Jaar geleden opende Londen de Tower Bridge. Deze brug is toegankelijk voor het publiek en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Je bezoekt dan de twee torens, de Victoriaanse stoommotoren die de brug aandreven en het wandelpad tussen de twee torens. Neem zeker ook de tijd om de brug langs buiten te bezichtigen. Vooral ’s avonds loont dit de moeite, dankzij de tienduizenden lichtjes op de brug. De Tower Bridge is één van de populairste bezienswaardigheden in Londen.

Buckingham Palace

Buckingham Palace biedt je meer dan je zou denken. Het is niet enkel de verblijfplaats van de koninklijke familie, maar ook een kunstgalerij. Hier ontdek je verschillende werken van gereputeerde meesters, in een stijlvolle en tijdloze setting. Ook de wissel van de wacht moet je gezien hebben. Eén keer per dag wisselt de Queens’s guard de wacht op het voorplein. Deze wissel gebeurt met veel zorgvuldigheid en is een ceremonie op zich. Herinner je nog de soldaten in een rood uniform met een berenmuts op? Wel, die zie je hier in actie.

London Eye

In het centrum van Londen vind je verschillende bezienswaardigheden. Het reuzenrad London Eye is één van deze bezienswaardigheden. Tijdens een rit van 30 minuten krijg je een onvergetelijk zicht over de stad. Op het hoogste punt, bevind je je 135 meter boven de grond. Wij raden je aan om voor je vertrek de tickets voor London Eye te boeken. Dit bespaart je geld en je moet niet in de wachtrij staan om aan de beurt te komen. Zeker op een mooie dag vind je voor het reuzenrad een lange wachtrij. Het reuzenrad is open tot half negen ’s avonds. In de winter is het dan al donker, zodat je Londen by night ziet vanuit het rad. Bezoekers die London Eye in stijl willen bezoeken, kunnen zelfs kiezen voor speciale formules met bijvoorbeeld champagne en chocolade, of zelfs een speciale maaltijd.

Oxford Street / Regent Street / Bond Street

In de modewereld staat Londen synoniem voor                toonaangevend en vernieuwend. Op het vlak van mode en haute couture is Londen nog steeds één van de belangrijkste steden. Daarom vind je alle grote merken en ketens op Oxford-, Regent- of Bond Street. Ook verschillende luxehotels zijn hier gevestigd. Hoewel het niet echt bij de bezienswaardigheden behoort, raden we je toch aan om eens een dagje in deze straten rond te kuieren. Hier winkel je naar hartenlust en doe je nieuwe ideeën op om je garderobe te verfraaien. Winkelen in deze straten hoeft niet duur te zijn, vermits je er ook gewone merken vindt. Jaarlijks komen er miljoenen bezoekers naar hier om te winkelen omdat het aanbod zo uitgebreid is.