Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Londen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Reizen naar Londen

Hoewel Londen in vogelvlucht niet ver ligt van ons land, ben je toch altijd even onderweg. Dit is te wijten aan de Noordzee die Groot-Brittannië en Nederland van elkaar scheidt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om snel naar Londen te reizen.

De overzetboot

Dagelijks verbinden verschillende ferry’s de Hoek van Holland met Harwich. Er zijn drie mogelijkheden waarbij de ferry nuttig blijkt te zijn. De eerste mogelijkheid is het nemen van de auto naar Londen. Zodra je in Harwich aankomt, rij je verder tot je de Britse hoofdstad bereikt. Een tweede mogelijkheid is om deze route af te leggen met een bus. Hierbij heb je het voordeel dat je zelf niet moet rijden. De laatste mogelijkheid is om de ferry te nemen en nadien op de trein tussen Harwich en Londen te nemen. Handig aan de ferry is het feit dat je deze ’s nachts ook vaart. Je slaapt aan boord en tegen de morgen ontwaak je in de haven van Harwich.

De trein

De kanaaltunnel verbindt Londen met het Europese vasteland. Alle internationale treinen richting Londen reizen via deze tunnel. Vanuit verschillende grote stations stap je op de trein naar Londen. De Thalys en de Eurostar brengen je vervolgens in alle comfort naar je bestemming. Afhankelijk van je vertrekplaats duurt de reis 4 tot 5,5 uur. De prijs van je biljet hangt af van het moment waarop je boekt, de gekozen klasse en het type biljet. Regelmatig vind je op de website van de Thalys en de Eurostar promoties terug. Dankzij deze promoties reis je zeer voordelig naar Londen. Dagelijks vertrekken er verschillende treinen van en naar Londen, zodat je zelf kiest wanneer je in de Britse hoofdstad vertrekt en aankomt.

Het vliegtuig

Elke luchthaven in Nederland biedt vluchten aan naar Londen. Zo biedt Schiphol dagelijks 30 vluchten aan naar de Engelse hoofdstad. Omdat de afstand tot Londen relatief klein is, heb je een uitgebreide keuze aan mogelijkheden. Zo vlieg je met een commerciële vlucht het Kanaal over, maar ook een privé vlucht behoort tot de mogelijkheden. Verschillende maatschappijen stellen kleine vliegtuigen ter beschikking zodat je met een beperkt gezelschap je eigen vliegtuig huurt. Dit is niet veel duurder dan een gewoon ticket, maar je vermijdt wel de lange wachtrijen en je geniet van een betere service.

Vergeet je paspoort en je Ponden niet

Hoewel je steeds je paspoort bij je dient te hebben, gebeurt het al wel eens dat je vertrekt zonder. Bij een reis naar de buurlanden is dit geen probleem, maar tijdens je reis naar Londen wel. Voor je het land binnenkomt, onderwerpen ze je namelijk aan een paspoortcontrole, om de toevloed van illegalen te beperken. De controleurs zijn onverbiddelijk, dus zorg er zeker voor dat je je paspoort kunt voorleggen. Je zou niet de eerste zijn die zijn reis moet annuleren. Vergeet ook geen Britse Ponden te kopen. Engeland houdt vast aan zijn Pond en is één van de weinige landen dat niet overstapt op de Euro.