Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Londen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Uitgaan in Londen

Overdag heb je genoeg aan de bezienswaardigheden en de speciale plaatsen die Londen kent. Zodra de nacht valt over de stad, is het een bruisende stad waar je zeker wilt uitgaan. Breng zeker eens een bezoekje aan onderstaande plaatsen. Nadien verander je zeker je mening over uitgaan in Londen.

Start je avond in de pub

Overal in Groot-Brittanië vind je pubs. Deze sfeervol ingerichte plaatsen zijn de Engelse variant van onze cafés. Typisch voor een pub is het gebruik van hout, wat een oudere sfeer creëert. De meeste pubs sluiten om 23 uur de deuren, hoewel sommige de toestemming hebben om een uur langer open te blijven. Een pub bezoeken is het ideale begin van de avond. Hier zit je rustig, drink je een lekker biertje en zorg je dat de sfeer er goed in zit voor je naar een club gaat. Pubs die een bezoeker zeker waard zijn, zijn Newman Arms, Fox & Anchor en de Rugby Tavern.

Wereldberoemde clubs

Londen heeft enkele wereldberoemde clubs waar de sterren telkens uitgaan. Denk maar aan Club Boujis, Amika, Maddox of Libertine. Het interieur van deze clubs is zeer strak en modern, en regelmatig vind je hier bekende dj’s die een set komen draaien. Binnen beleef je een onvergetelijke tijd, maar het is net de kunst om binnen te geraken. Wat je kan doen om je kansen te verhogen, is stijlvol gekleed gaan, voldoende vrouwelijk gezelschap voorzien en bottle service vragen. Zo weten de portiers dat je geld wilt uitgeven en laten ze je sneller binnen. Sommige avonden dien je zelfs op een gastenlijst te staan om de club te betreden. Londen is niet de goedkoopste stad als je wilt uitgaan. Het is vaak aantrekkelijker om vroeg in een club te zijn, omdat de inkomprijzen dan laag liggen. Na een bepaald uur betaal je dan het volle bedrag.

Live muziek

Geniet je meer van live muziek? Dan kom je in Londen ook aan je trekken. Afhankelijk van je muziekvoorkeur is er telkens wel een plaats waar je naartoe kunt, bijvoorbeeld Ronnie Scott’s voor Jazz of Hammersmith Apollo voor rockliefhebbers. Meestal zijn deze concerten of pubs waar ze live muziek spelen, gratis te betreden. Zo geniet je met enkele vrienden van de muziek terwijl je keuvelt of je reis naar Londen overloopt. Uitgaan in Londen doe je niet per se in een club, maar evengoed in gezellige pub met live muziek.

Heimwee naar Nederland?

Niet getreurd! Dankzij café de Hems voel je je weer in je thuisland. Café de Hems importeert Nederlands bier en serveert Nederlandse snacks. Ook het personeel komt uit Nederland zodat je in je eigen taal bediend wordt. Hoewel het een pub is, en ze moeten sluiten om 23 uur, voelt het aan als je eigen vertrouwde bar in Nederland. Onthoud dit adres als je tijdens een voetbalwedstrijd van Oranje in Londen zit. Hier supporter je samen met andere landgenoten voor de Nederlandse ploeg.