Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Antwerpen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Jaarlijks trekt Antwerpen miljoenen bezoekers. Hiervoor organiseert het stadsbestuur regelmatig evenementen, maar de bezienswaardigheden dragen hier ook aan bij. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden in Antwerpen op een rijtje.

Het Centraal station

Reizigers die met de trein in Antwerpen aankomen, komen in de eerste bezienswaardigheid aan. Het Centraal station is enkele jaren geleden grondig gerenoveerd. Sindsdien duikt het station op in verschillende lijsten op het vlak van wereldberoemde bezienswaardigheden. De gouden sierelementen, de schitterende binnengevel en de geslaagde mix van verschillende stijlen blijkt een succes te zijn. De nieuwssite Mashable roept het station zelfs uit tot mooiste station ter wereld.

De kathedraal

De kathedraal in Antwerpen is één van de iconische bezienswaardigheden in de stad. Met zijn 123 meter is het tevens één van de gebouwen die de skyline van de stad bepalen. Niet enkel is het een imposante kathedraal, je vindt er ook veel kunstwerken. Zo hangen er vier stukken van Rubens, één van Schut en één van Matthyssens. Daarnaast is de kathedraal ook een stille getuigen van het roerige verleden. Zo werd ze slachtoffer van de beeldenstorm en overleefde ze een grote brand in 1533. Op bepaalde tijdstippen is het mogelijk om onder begeleiding de 515 trappen te bestijgen. Van daaruit heb je een mooi zicht over de hele stad.

Het Museum aan de Stroom

Het Museum aan de Stroom of MAS is een modern museum, dat dient als één van de bezienswaardigheden in de stad. Regelmatig vind je hier nieuwe tijdelijke tentoonstellingen. In het verleden waren er al exposities over sport, en Napoleon Bonaparte. Een leuke afsluiter van je bezoek aan het MAS is het panoramadak, 62 meter boven de grond. Vanop dit panoramadak heb je zicht over de stad en de Schelde. Hierbij zie je de befaamde bocht in de Schelde zeer goed. Daarnaast werp je ook een blik op de haven van Antwerpen.

Red Star Line museum

Op het einde van de 19e eeuw maakte de Red Star Line zijn opmars door te varen tussen Antwerpen en New York en Philadelphia. Ruim vier miljoen mensen maakte de overtocht met de Red Star Line. Vanwege het historische belang van het bedrijf, werd in 2005 het Red Star Line museum opgericht, in de oorspronkelijke gebouwen. Een bezoek aan dit museum dompelt je onder in de toenmalige sfeer. Tijdens je bezoek maak je kennis met verschillende reizigers die de oversteek maakten. Zij vertellen je telkens hun verhaal.

Wandeling door het historische centrum

Dankzij de nodige ingrepen creëerde het Antwerpse bestuur een quasi verkeersvrije zone die start aan het Centraal Station en eindigt op de Scheldekaaien. Via de De Keyserlei loop je over de Meir naar de Groenplaats en de Grote markt. Hier ontdek je het prachtige stadshuis. Deze wandeling laat je naar hartenlust winkelen, maar ook de verborgen plekjes van de stad ontdekken.   Je ontdekt het Rubenshuis, de iconische herenhuizen en de kleine bars die je honderden verschillende soorten bier aanbieden. Je leert een kant kennen die weinige toeristen kennen en maakt kennis met het authentieke Antwerpen.