Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Antwerpen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Openbaar vervoer in Antwerpen

Net als de andere wereldsteden zet Antwerpen in op het openbaar vervoer. Dankzij de bus, tram, metro en trein bereik je snel en eenvoudig elke uithoek van de stad. De tram, bus en metro worden uitgebaat door De Lijn, waardoor je hier met één ticket alle vormen van openbaar vervoer in Antwerpen neemt.

De bus in Antwerpen

Op de hoofdassen zie je regelmatig bussen rijden. Zij verbinden steeds een dorp in de buurt met de stad. Dit betekent dat ze een bepaalde route afleggen in de stad, waarna ze de stad verlaten en de route naar hun eindbestemming verderzetten. Omgekeerd rijden ze Antwerpen binnen na hun vertrek uit één van de gemeentes. Neem daarom steeds de bus in de juiste richting. Voor je het weet verlaat je ongewild de stad. De bus als openbaar vervoer in Antwerpen heeft één nadeel. Tijdens de spitsuren staat de bus regelmatig mee in de file, terwijl een tram of de metro hier geen last van hebben. Het gebruik van de bus is handig om bepaalde delen te bereiken, die niet bediend worden door tram of metro.

Neem zorgeloos de tram

Naast de bus is de tram de andere vorm van bovengronds openbaar vervoer in Antwerpen. Met de tram geraak je meestal sneller op je locatie. Ze rijden frequenter en ondervinden weinig of geen hinder van het andere verkeer. Vooral op de drukke lijnen is de tram een aanrader. Meestal heb je hier om de vijf minuten een tram, die je in een minimum van tijd op je bestemming brengt. Op sommige lijnen gaat de tram ook ondergronds, wat de reistijd ten goede komt. De tram is het vervoersmiddel bij uitstek om kleine afstanden te overbruggen.

Gebruik de metro voor lange afstanden

De tram is uitermate geschikt om korte afstanden af te leggen, maar om andere delen in Antwerpen te bereiken, neem je best de metro. Op verschillende plaatsen in de stad is er een ondergronds station voorzien, van waaruit je verschillende lijnen neemt. Geen files, geen opstoppingen en een minimum aan haltes garandeert je dat je op korte tijd elk station in Antwerpen bereikt. Op de borden in elk station zie je onmiddellijk de wachttijd voor elk metrostel.

1 biljet met oneindige mogelijkheden

Speciaal voor reizigers die enkele dagen in Antwerpen zijn, of toeristen die elk aspect van de stad willen ontdekken, biedt De Lijn dagpassen aan voor één, drie of vijf dagen. Met deze biljetten neem je ongelimiteerd het openbaar vervoer. Je stapt naar hartenlust over naar tram, bus of metro en omgekeerd. Zorg er wel voor dat je telkens je biljet ontwaard. De gele toestellen waarmee je je biljet ontwaardt, hangen steeds vooraan en in het midden van de bus of tram. Zo vermijd je boetes als zwartrijder. Koop steeds je biljet in een winkel van De Lijn. Hier kosten de biljetten enkele euro’s minder dan op de bus of tram zelf.