Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Antwerpen?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Reizen naar Antwerpen

Gelukkig voor ons ligt Antwerpen in het noorden van België. Dit maakt het reizen naar Antwerpen zeer eenvoudig. Met de trein, wagen of bus ben je er snel. In slechts enkele uren tijd loop je al in deze historische stad rond.

Met de wagen

Met de wagen naar Antwerpen reizen is de beste optie voor inwoners van de zuidelijke provincies. De afstand bedraagt maximaal 100 kilometer waardoor je de stad in minder dan een uur bereikt. Een bijkomend voordeel is het feit dat je voornamelijk over snelwegen rijdt. Zo reis je aangenaam en rustig naar Antwerpen. Parkeren in het historische centrum is moeilijk. De parkeerplaatsen zijn beperkt en de betalende parkings zijn relatief duur. Een alternatief hiervoor is te parkeren op de Scheldekaaien of iets buiten het centrum. Nadien kan je steeds naar het centrum wandelen, of het openbaar vervoer nemen.

Handig om te weten is dat de maximumsnelheid in België begrensd is op 120 kilometer per uur, in plaats van 130 in Nederland. Hou hier rekening met om geen snelheidsovertredingen te begaan.

Met de trein

Reizigers uit het noorden van het land, of mensen die niet met de auto naar Antwerpen willen reizen, kunnen steeds de trein nemen. Dagelijks rijden er verschillende treinen van en naar de stad. Hierbij heb je steeds drie mogelijkheden. Reizigers uit Amsterdam en Rotterdam kunnen steeds de Thalys nemen om in stijl te reizen. Deze trein brengt je ook het snelst naar Antwerpen. Een tweede mogelijkheid zijn de internationale treinen die België en Nederland met elkaar verbinden. Zij doen enkel de grotere steden aan zodat je ook met deze treinen snel op je bestemming bent. De laatste mogelijkheid is om naar Roosendaal te reizen, al dan niet per trein, en van daaruit een Belgische trein naar Antwerpen te nemen.

Handig aan de trein naar Antwerpen is dat hij stopt in het historische centrum van de stad. Je stapt af in Antwerpen-Centraal en je komt buiten op het Astridplein. Vervolgens ga je over de De Keyserlei om het toeristische centrum te bereiken.

Niet met het vliegtuig, wel naar het vliegveld

In plaats van de wagen of de trein te nemen, is er nog een derde onconventionele mogelijkheid. Tussen Antwerpen en verschillende Nederlandse luchthavens rijden er tientallen luchthavenbussen. Deze bussen stoppen in Berchem, 2 kilometer onder het toeristische centrum. Als je op voorhand je plaatsen reserveert kan je met één van deze bussen meerijden. Dit heeft twee voordelen. Enerzijds ben je zeker van je plaatsen na je reservatie, anderzijds reis je zo naar Antwerpen voor een zeer laag tarief.

Ongeacht je keuze zal je steeds snel in Antwerpen staan dankzij de kleine afstand. Hou er zeker rekening met dat het Antwerpse bestuur voertuigen uit het centrum weert. De trein nemen naar het centrum of buiten de stad parkeren en dan het openbaar vervoer nemen raden we aan om je geen zorgen te maken. Zo geniet je optimaal van je verblijf in Antwerpen.