Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Athene?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

789.166

Temperatuur

Gemiddeld 23 °C

8

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Vanaf €135,-

met het vliegtuig

Erg indrukwekkend om door een stad te lopen die al zo oud is. Er is veel te zien, maar er zijn ook leuke terrassen.

Mdr

Op vakantie naar Athene?

Een van de meeste romantische steden van Europa: Athene! Een stad die bom vol staat van de geschiedenis en cultuur. Denk hierbij aan de Griekse goden, het begin van de Olympische Spelen en de vele tempels. De straten en gebouwen zijn daarom ook een genot voor het oog. De stad is de hoofdstad van het prachtige Griekenland.

De Griekse stad Athene heeft talloze gezellige terrasjes, waar u heerlijk kunt vertoeven tijdens de zonsondergang onder het genot van een ouzo. Een echte trekpleister voor toeristen. Kortom het is erg lastig om niet verliefd te worden op deze prachtige stad: Athene.

Attracties in Athene

1) Het Parthenon

Zelfs als je niet zo veel geeft om archeologie kan je niet naar Athene gaan zonder het Parthenon gezien te hebben. Het Parthenon was de tempel van de beschermgodin van Athene en vormt het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst in de klassieke periode van de vijfde eeuw voor Christus. Als je daar dan toch al bent, pak dan gelijk het acropolis museum mee.

2) Centrale markt

Wandel rond door deze markt en het eerste wat in je op komt is: had ik maar een appartement met een keuken. Zoveel verschillende soorten groenten, vlees en vis kan je daar kopen. Als dat nog niet genoeg is begint daar ook gelijk Chinatown en de voetgangerszone met veel winkels.

3) Mount Lycabettus

Deze heuvel midden in het stadsbeeld van Athene is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het adembenemend uitzicht van boven op de stad, vooral bij zonsondergang, is niet te beschrijven. Er bevindt zich boven een café waar je wat kunt drinken. Geen zorgen, voor de gene die niet de berg op wilt klimmen is er een kabeltreintje die je mee naar boven neemt.

foto: Jorge Láscar (cc)

4) Kaap Sounion

Op deze 70m hoge stijle rots bevinden zich resten van de Poseidontempel. Deze rots heeft voor vele romantische dichters gediend als inspiratiebron. Ga eens heerlijk zwemmen daar en geniet van het uitzicht van de rots. Het ligt weliswaar op een uurtje afstand van Athene maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week