Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Bazel?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

165.489

Temperatuur

Gemiddeld 16 °C

8

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Vanaf €84,-

Met BlaBlaCar.nl

prachtige mooie stad in het noorden van Zwitserland met veel musea en Dierentuinen.

Sam Bonte

Op vakantie naar Bazel?

Bazel is een echte cultuurstad in Zwitserland. De stad heeft de hoogte museumdichtheid van het land. Daarbij biedt de stad moderne en prachtige architectuur. Bazel is een prachtige groene stad, denk hierbij een de Botanische Tuinen, talrijke parken en de oever van de Rijn. Bazel beschikt daarbij ook over de grootste dierentuin van Zwitserland.

Een wandeling door de oude binnenstad van Bazel is een echte aanrader! Hier zijn antieke boekenwinkels, boetiekjes en winkels van moderne designers te vinden. In het “Läckerli Huus” kunt u een traditionele Basler honingkoek eten. Kortom Bazel barst van de tradities en cultuur.

Top 4 must do:

1) Munster van Bazel

Deze kerk is de belangrijkste kerk in het gebied en bevindt zich op de Münsterplatz. De kerk werd gebouwd van 1019 tot 1500 in Gothische en Romaanse stijl. Sinds de reformatie is de kerk in protestantse handen maar is van oorsprong een bisschopskerk.

Foto: Nik Morris (van Leiden) (cc)

2) Raadhuis

Het raadhuis van Bazel is opgebouwd uit rood zandsteen en stamt uit de 16de eeuw. Dit gebouw is niet te missen als je over de bekende Marktplatz loopt. Niet alleen de kleur valt op maar ook het gebouw zelf. De kantelen zijn versierd met de wapens van de 12 kantons die zich destijds hadden aangesloten bij de Zwitserse federatie. Kortom: een must see!

3) Rondleiding door de oude stad

Deze Engelstalige rondleiding is zeker een aanrader. Gedurende deze rondleiding die twee uur duurt kom je alles te weten over de interessante geschiedenis van Basel, de stedelijke en culturele  ontwikkeling en historische evenementen in de stad. De rondleiding start om 14.30 en vindt dagelijks plaats tussen 25 april en 24 oktober (behalve zondag), buiten deze periode enkel op zaterdag.

4) Dierentuin

De Basler Zoo behoort tot de meest traditionele en mooiste dierentuinen van Europa. De Basler Zoo telt ruim 100 diersoorten en meer dan 1000 dieren. Het park heeft een oppervlakte van 11 hectare en wordt jaarlijks door 1 miljoen mensen bezocht. Qua bezoekers is de Basler Zoo de op een na populairste attractie van Zwitserland. Een bezoekje aan deze beestenboel wordt gegarandeerd een gezellig dagje!

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week