Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Berlijn?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

3.375.222

Temperatuur

Gemiddeld 9.1 °C

8,6

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Al vanaf €89,-

Met BlaBlaCar.nl

"Grote stad met prima openbaar vervoer"

Johan veenhof

Op vakantie naar Berlijn?

Wilt u midden in de wereldgeschiedenis staan, uitgaan of heerlijk uiteten? Dan is de hoofdstad van Duitsland, Berlijn, een uitstekende keus om naar toe te reizen! Dag en nacht is hier van alles te beleven. Geniet van de prachtige kunstwerken in de stad door toonaangevende kunstenaars.

Loop langs de Berlijnse muur, breng een bezoek aan de Brandenburger en ga tot laat uit in Tresor of Watergate. De clubs hebben geen eindtijd, dus je kunt na een goede nacht stappen meteen aanschuiven bij het ontbijt. Voor de fanatieke shoppers is Kurfürstendamm ‘the place to be’. Berlijn barst van de culturele activiteiten en is zeker een aanrader voor jong en oud.

 

Must do

Reichstag

1) Reichstag (rijksdaggebouw)

Het rijksdaggebouw is aan het Platz der Republik in Berlijn sinds 1991 weer het parlamentsgebouw. Inmiddels is het gebouw gemoderniseerd en is het voor bezoekers mogelijk deze te bezoeken en biedt het de mogelijkheid om vanuit de glazen koepel te genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Brandenburger tor

2) Brandenburger tor

Een van de kenmerken van Berlijn: het Brandenburger Tor. Het is een van de oude stadspoorten van Berlijn gebouwd in 1791. Tegenwoordig is de omgeving rondom de poort een thuishaven van vele belangrijke gebouwen zoals het beroemde Adlon hotel en de academie voor de kunsten.

Fernsehturm

3) Fernsehturm

De Berlijnse televisietoren is niet te missen. Met zijn 368 meter hoogte is dit het hoogste gebouw in de stad. De toren bevindt zich bij het bekende Alexanderplatz en biedt de mogelijkheid om te genieten van een uniek 360 graden panorama uitzicht op de stad.

Foto: Luke Ma (cc)

Kurfürstendamm

4) Kurfürstendamm

De Kurfürstendamm is een van de duurste straten van Berlijn waar zich vele luxe winkels bevinden en waar ook zich ook het beroemde KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) winkelcentrum bevindt. Voor kinderen is het leuk om daar de oudste dierentuin van de stad te bezoeken: Zoologischer Garten Berlin.

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week