Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Boedapest?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

1.744.665

Temperatuur

Gemiddeld 28 °C

8,5

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Vanaf €134,-

Met de bus

Mooiste stad waar ik ooit was, prachtige doorkijkjes, veel wandelmogelijkheden.

Eakker

Op vakantie naar Boedapest?

Boedapest straalt een en al romantiek uit. Bij zonsondergang nodigen de Donau, de rondvaartboten en de prachtige bruggen u uit voor een wandeling. Door de hoofdstad van Hongarije loopt dwars de Donau, dit zorgt ervoor dat er op 9 verschillende plaatsen bruggen zijn aangelegd. De mooiste brug is de Kettingburg. Dit is de eerste brug die de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond.

Boedapest heeft prachtige pleinen, historische gebouwen, groene parken en interessante musea. Onder de stad bevindt zich een doolhof van grotten. Naar schatting is dit zo’n 30 kilometer, echter is nog niet alles in kaart gebracht. In Boedapest zijn tal van badhuizen te vinden, waaronder een aantal die eeuwen oud zijn.

 

 

Top 4 must do:

1) Het burchtpaleis

In het stadsdeel Buda bevindt zich het burchtpaleis waar je niet omheen kunt. Een deel van het paleis doet dienst als museum. De tuin rondom het paleis biedt een prachtig uitzicht over de Donau en zowel de stadsdelen Buda als Pest.

2) Het parlement

 Het gotische bouwwerk is het grootste parlementsgebouw van Europa. Binnen Boedapest behoort het tot de meest gefotografeerde elementen. Bezichtigingen van binnen zijn mogelijk op alle dagen van de week.

3) Centrale markthal

De centrale markthal is een grote overdekte markt waar er van alles wordt verkocht zoals eten, kleding, souvenirs etc. De markt wordt niet alleen door de inwoners van Boedapest bezocht maar is ook zeer geliefd onder de toeristen. De markt is elke dag open behalve op zondag.

Foto: Moyan Brenn (cc)

4) Váci utca

Een van de bekendste winkelstraten van Boedapest alleen voor voetgangers waar je zeker een keer geweest moet zijn. Het is te vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam. Veel winkels en veel eetgelegenheden, kortom: voor de shoppers onder ons een aanrader!

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week