Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Dublin?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

527.612

Temperatuur

Gemiddeld 14 °C

8,2

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Vanaf €96,-

met het vliegtuig

Dublin is een fantastische plek om vooral de sfeer te proeven in de pubs maar ook de stad zelf is gezellig en voelt zeer veilig.

Esther

Op vakantie naar Dublin?

Dublin is een historische stad met een prachtige natuur. De stad staat bekend om haar Ierse pubs waar u heerlijke pintjes kunt drinken. De stad wordt ook wel de ‘City of Living Culture’ genoemd. Dublin is de hoofdstad van Ierland en barst van de prachtige kastelen, pleinen, stadsparken, Ierse pubs en kathedralen.

Dublin heeft slechts 500.000 inwoners. De inwoners zijn zeer gastvrij, vooral als u over rugby begint te praten. Rugby is nummer 1 sport in Ierland. Wat de stad bijzonder maakt is de prachtige baai. Deze Dublin Bay bestaat uit prachtige stranden verdeeld over maar liefst 10 kilometer! Zeker een aanrader als u in deze prachtige stad bent.

 

Bezienswaardigheden Dublin

1) St. Michan's kerk en mummies

De St. Michan’s kerk is een van de oudste kerken in Dublin en is gebouwd in de 11de eeuw. Het orgel wat er in staat is een van de oudste nog in gebruik zijnde orgels. De kerk op zich is hier niet het bijzonderste zoals meestal het geval is. Echter, in de grafkelders van de kerk onder de grond zijn gemummificeerde lichamen van mensen te vinden.

2) St. Patricks kathedraal

Deze kathedraal is een van middeleeuwse kathedralen in Dublin en is gebouwd aan het einde van de 12de eeuw. Ook hier is het mogelijk om de kathedraal van binnen te bekijken tegen een kleine vergoeding.

foto: Giuseppe Milo (cc)

3) The Jameson Distillery

Ierse whisky staat bekend als een van de grootste exportproducten van Ierland en de grootste producent ervan is Jameson. Een van de oude stokerijen is ingericht als bezoekerscentrum waar je tijdens een tour leert over het proces van het maken van whisky. Aan het einde van de tour is er een whisky proeverij waarna je vervolgens verschillende unieke whiskys kunt kopen.

4) Temple Bar District

Het Temple Bar District is het middelpunt van het uitgaanscentrum van Dublin. Door de weeks kan je er rustig een Iers biertje drinken, maar in het weekend verandert de wijk in een bruisende uitgaansgelegenheid waar de meeste pubs pas rond 03:00 sluiten. Voor de liefhebbers zijn er ook verschillende pubs met live bandjes.

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week