Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Istanboel?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld
Start met vergelijken

Inwoners

14.160.467

Temperatuur

Gemiddeld 21 °C

8,6

Beoordeling

Volgens Zoover.nl

Vanaf €104,-

Met het vliegtuig

Uitgaan, cultuur, relaxen, shoppen, recreatie wat je ook wilt doen in Istanbul kan het.

Yusuf Erbil

Op vakantie naar Istanboel?

Istanboel is als een sprookje uit duizend-en-één-nacht. Het is de stad waar West-Europa en Oost-Europa elkaar ontmoeten. Voor een romantische avond adviseren wij de Grand Bazaar en de Spice Bazaar, hier vindt u sprookjesachtige olielampen en de geur van de heerlijkste kruiden. Een genot voor uw zintuigen.

De bekendste cultuuractiviteiten in Istanboel zijn de Hagia Sophia, Topkapipaleis en de Blauwe Moskee. De stad is een genot voor de cultuurliefhebber. Daarbij adviseren wij de club Reina om door te dansen tot in de vroege uurtjes. Kortom: Istanboel is een echte aanrader!

 

Top 4 must do:

1) Bosporus boottocht

Ontdek Istanbul op het water met de Bosporus boottocht. Bewonder hier de paleizen, de ottomaanse herenhuizen en de Turkse cafétjes. Je kan in- en uitstappen wanneer je wilt. Een goede manier om de stad te bezichtigen!

2) Sultanahmet

Sultanahmet is een wijk in Istanboel waar er zoveel bezienswaardigheden zijn waar het makkelijk te begrijpen is waarom toeristen nooit verder zijn gekomen dan het historische centrum van Istanboel. Hier zijn onder andere moskeeën, paleizen en musea te vinden.

3) Bazaar

Ga eens langs bij een van de vele bazaars en zie hoe het er vroeger hier aan toe ging. Je hebt hier de mogelijkheid om veel lekker eten, souvenirs en  nog veel meer te kopen. Twee beroemde bazaars zijn Grand bazaar en Spice bazaar.

Foto: G.OZCAN (cc)

4) Hamam - Turks bad

Geen reis naar Turkije is compleet zonder het nemen van een Turks bad. Hier kan je helemaal tot rust komen in verschillende Turkse baden en massages, ideaal na lange wandelingen. Twee bekende plekken om heen te gaan in Istanboel zijn Cemberlitas Turkish Bath en Cagaloglu Turkish Bath.

Ontvang de beste deals!

Hotels, reizen en meer. max. 1 mail per week