Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+
Vergelijken
Terug naar blog

Kerstmarkten in Duitsland

De kerstperiode is alweer begonnen! Dit betekent dat in Duitsland natuurlijk weer de mooiste kerstmarkten zijn opgezet. In de weken voor kerst organiseert bijna elke stad in Duitsland wel een kerstmarkt. Daarom hebben wij de gezelligste, mooiste en leukste kerstmarkten van Duitsland voor u geselecteerd!

foto: Flickr Rene Schwietzke

 

 

Kestmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

Elk jaar wordt het sfeervolle oude stadscentrum van Düsseldorf omgetoverd in een kerstmarkt. Er staan verschillende kraampjes met glühwein, heerlijke hapjes en natuurlijk leuke kerstspullen verspreid over wel zes verschillende pleinen. De pleinen staan met elkaar in verbinding zodat dit lopend prima te doen is. De kastanjebomen die met kerstverlichting versierd zijn leiden u naar de verschillende pleinen. Elk plein heeft een eigen karakter en dat maakt elke kerstmarkt anders. De gezellige kroegjes en restaurants op de verschillende pleinen is wat Düsseldorf zo gezellig maakt tijdens de kerstdagen.

De kerstmarkt in Düsseldorf is geopend van 20 november t/m 23 december 2014. En is dagelijks toegankelijk tussen 11.00 en 20.00. Op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt Düsseldorf een uurtje langer open tot 21.00.

foto: Flickr Retinafunk 

 

Kerstmarkt in Keulen

Keulen zet de kerstmarkten altijd groots op. Door de vele pleinen en gezellige straatjes is er veel te beleven. Maar dat is niet wat Keulen zo bijzonder maakt tijdens de kerstdagen. De imposante dom van Keulen op de achtergrond van de kerstmarkten die mooi verlicht zijn, maakt deze stad zo bijzonder en sprookjesachtig. Iets wat u met eigen ogen gezien moet hebben!

De kerstmarkt in Keulen is geopend van 24 november t/m 23 december 2014. En is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00. Op zaterdag en zondag is de kerstmarkt geopend van 10.00 tot 22.00.

 

Kerstmarkt aken ingang

Kerstmarkt in Aken

De schitterende kerstverlichting in Aken zorgt voor een fijn kerstgevoel om u goed op de kerstdagen voor te bereiden. De kerstmarkt in Aken is ideaal voor gezinnen. Aken heeft de pleinen prachtig versierd met houten kerstkraampjes waar u uw ogen uit kunt kijken. U kunt uzelf verwennen met heerlijk eten of alvast cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Op meerdere plekken op de kerstmarkten zijn er prachtig versierde kerstbomen te vinden en kunt u genieten van koren die optreden en mooie kerstliederen zingen.

De kerstmarkt in Aken is geopend van 21 november t/m 23 december 2014. En is maandag tot zaterdag geopend van 11.00 tot 21.00. Op zondag is de kerstmarkt geopend van 18.00 tot 21.00.

foto: Flickr Chat W

 

Kerstmarkt in Oberhausen

In Oberhausen – dat vlak bij de Nederlandse grens bij Arnhem ligt – bevinden zich drie totaal verschillende kerstmarkten. De eerste kerstmarkt, de Bergkerstmarkt, is ingericht in alpenstijl. Door de skihutten lijkt het net of u zich in de besneeuwde alpen bevindt. Hier kunt u apres- skiën, rodelen en sleeën. Kortom: voor ieder wat wils!

De tweede kerstmarkt heeft als thema Santa’s Village. Er zijn meer dan vijftig houten kerst kraampjes die kerstversieringen, snoepgoed en speelgoed verkopen. Hier loopt ook een echte Kerstman rond.

Als allerlaatste is er speciaal voor de kinderen een kaboutermarkt. Hier beleeft u magische momenten samen met uw kinderen. Er rijdt een klein treintje rond, er is een carrousel, een sprekende sprookjesboom en er zijn veel kraampjes met snoepjes.

De kerstmarkt in Oberhausen is geopend van 14 november t/m 23 december 2014. De kerstmarkt is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 11.00 en 20.00. Op zaterdag is de kerstmarkt geopend van 10.00 tot 22.00 en op zondag is de kerstmarkt geopend van 11.00 tot 21.00