Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Parijs?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs op zich is één grote bezienswaardigheid. De stad heeft een rijke geschiedenis met verschillende hoogte- en laagtepunten. De bezienswaardigheden zijn hier stille getuigen van, en vertellen elk hun verhaal. Bezoek zeker de onderstaande bezienswaardigheden als je tijd in Parijs beperkt is en je keuzes moet maken.

De Eiffeltoren

Parijs zonder de Eiffeltoren is als Nederland zonder kaas: gewoonweg ondenkbaar. Dit 317 meter hoge monument trekt jaarlijks zes miljoen toeristen. Je bestijgt de Eiffeltoren via de liften die je in de vier pilaren vindt. Voor je vertrekt kies je tot welke verdieping je wilt gaan. Elke verdieping heeft namelijk zijn eigen tarief. Op de Eiffeltoren zelf heb je een uitgebreid zicht over het historische centrum van Parijs. Tussen 9 en 12 uur ’s avonds wordt de Eiffeltoren verlicht. Dit levert idyllische plaatjes op en is daarom één van de favoriete plaatsen van verliefde koppeltjes.

De Notre Dame en de Sacré Coeur

De Notre Dame kent iedereen uit het boek en de film over de klokkenluider van de Notre Dame. Deze kerk heeft ook een geschiedkundige waarde. Hier kroonde de Paus in 1806 Napoleon Bonaparte tot keizer. Verder beschikt de kerk over verschillende relikwieën en prachtige kunstwerken. Sportieve bezoekers kunnen de 130 meter hoge toren bedwingen om een uitzicht over de omgeving te krijgen.

Meer naar het westen vind je de tweede beroemde basiliek, de Sacré Coeur. Deze basiliek is gebouwd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Duits-Franse oorlog in de 19e eeuw. Opvallende kenmerken van de Sacré Coeur zijn de witte kleur en de heuvel voor de basiliek. Op zonnige dagen vind je hier veel mensen die van de zon genieten in het gras. Ook straatartiesten komen regelmatig naar deze plek, om mensen te verbazen met hun kunsten.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge belooft je steeds een aangename avond. Deze beroemde nachtclub biedt regelmatig shows aan, die je tijdens een verfijnd diner kunt aanschouwen. Het gebouw van de Moulin Rouge herken je zeer snel, dankzij de windmolen die op het dak staat. De Moulin Rouge dankt zijn bekendheid aan de befaamde speelfilm ‘Moulin Rouge’, met Nicole Kidman en Ewan McGregor als hoofdrolspelers.

De Champs-Élysées en de Arc de Triomphe

De bekendste laan in Parijs is ongetwijfeld de Champs- Élysées. Alle grote merken en supermarkten hebben hier een winkel. Ook vind je hier verschillende bars en bioscopen. Op de Champs- Élysées loop je gemakkelijk een dag rond zonder je te vervelen. Op het einde vind je de Arc de Triomphe, die afstamt uit de tijd van Napoléon. Op de Arc de Triomphe heb je een duidelijk uitzicht over de Champs- Élysées. Je staat versteld van de grootte van deze laan telkens je de Arc de Triomphe beklimt. Toeristen die de prijzen op de Champs- Élysées te hoog vinden, kijken best in de zijstraten naar een leuke bar of gezellig restaurant. De prijzen liggen er heel wat lager dan op de Champs- Élysées zelf.