Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Parijs?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Openbaar vervoer in Parijs

In Parijs liggen sommige bezienswaardigheden ver van elkaar. Daarom doe je beroep op het openbaar vervoer in Parijs om steeds je bestemming te bereiken. Om je bestemming te bereiken, biedt Parijs verschillende vormen van openbaar vervoer.

De batobus

De Seine is een belangrijke bron van inkomsten. Op de rivier vind je verschillende bedrijven die toeristische rondvaarten organiseren. Daarnaast vind je er ook de batobus. Deze boot vaart voortdurend naar acht verschillende stopplaatsen aan de Seine. Op voorhand koop je een dagkaart, waarna je onbeperkt de batobus neemt. Zo verplaats je je door Parijs over het water, in plaats van de metro of de bus te nemen.

Metro en RER

Net als elke grootstad is de metro in Parijs goed ontwikkeld. Veertien metrolijnen bedienen je van ’s morgens half zes tot ’s nachts half twee. Om verwarring te voorkomen heeft elke metrolijn zijn unieke kleur. De veertien metrolijnen bedienen verschillende stations op hun route, in tegenstelling tot de RER’s. De vijf RER-lijnen bedienen minder stations op hun lijn, waardoor ze je sneller naar je bestemming brengen. Deze lijnen zijn vooral interessant voor reizigers die lange afstanden willen overbruggen. Kijk zowel bij de metro als de RER-lijnen naar de pijlen op de muur. Aan de hand van deze pijlen zie je onmiddellijk of je wel in de juiste richting reist.

De bus

Ook in Parijs vind je de bus als onderdeel van het openbaar vervoer. De bus is trager dan de metro door de files en de verkeersopstoppingen, maar het geeft je wel de mogelijkheid om meer van Parijs te ontdekken. Om de bus te nemen, doe je een teken naar de chauffeur zodra hij de halte nadert. Nadien druk je op de bel in de bus om aan te geven dat je aan de volgende halte afstapt. De bus stopt ook niet als je geen teken geeft. Vergeet niet dat de bussen maar tot half negen ’s avonds rijden. Nadien ben je volledig afhankelijk van de metro om je bestemming te bereiken.

Eén kaart voor het openbaar vervoer

Ook in Parijs heb je maar één vervoerskaart nodig voor het openbaar vervoer. Met dit kaartje neem je de bus, metro en RER. De kaartjesloketten vind je steeds in de grotere stations. De loketbediende helpt je niet enkel aan je kaartje, maar geeft je ook advies met betrekking tot de juiste route.

Pas op voor zakkenrollers

Parijs kent veel armoede, vooral in de banlieues. De drukke metro’s en bussen vormen het ideale doelwit voor zakkenrollers die geld zoeken. Scherm je persoonlijke bezittingen goed af en draag ze bij voorkeur zo dicht mogelijk tegen je lichaam. De zakkenrollers zijn zeer geoefend. Voor je opmerkt dat ze je bestolen hebben, zijn ze al lang op zoek naar een volgend slachtoffer. Toeristen die onzeker zijn en of meer tips willen hoe ze zakkenrollers willen ontmoedigen, spreken best een lokale agent aan. Hij kent als geen ander de zakkenrollers en weet hoe ze te werk gaan.