Beste Deals!
Ontvang onze nieuwsbrief!
Laat u inspireren en ontdek nieuwe steden
Wees altijd op de hoogte van de beste reisdeals
Ontvang maadelijks onze reistip van de maand

Ik ontvang de nieuwsbrief al
+

Stedentrip naar Parijs?

vind het beste vervoermiddel

Dit veld is niet juist ingevuld

Reizen naar Parijs

Iedereen wilt minstens éénmaal in zijn leven naar Parijs reizen. De lichtstad baadt in de romantiek en elke toerist wilt wel eens opgaan in deze geweldige sfeer. Wij zetten je alvast op pad door je te tonen hoe je naar Parijs kunt reizen.

Populair: de trein

Door de grote afstand tot Parijs, kiezen de meeste toeristen voor de trein. Vanuit de grote stations vertrekken er dagelijks verschillende Thalys treinen. Afhankelijk van je opstapplaats duurt het 2,5 tot 3,5 uur voor je je bestemming bereikt. De Thalys treinen komen steeds aan in Paris Nord, op enkele honderden meters van het centrum van Parijs. Na je aankomst in het station wandel je naar je hotel, of je neemt een taxi die je aan de oostzijde van het station vindt. Reizigers die ruim op voorhand weten dat ze naar Parijs gaan, houden best de promoties in het oog. Soms reis je al voor 25 euro met de Thalys naar Parijs.

Ook de autobus rijdt naar Parijs

Busmaatschappijen bieden complete pakketten aan. Je reist in gezelschap met de autobus naar Parijs, waar je enkele dagen blijft en de keuze hebt tussen verschillende excursies. Nadien reis je met dezelfde autobus weer naar Nederland. Deze formule heeft twee voordelen. Enerzijds is reizen met een autobus goedkoop. Je vindt al reizen voor minder dan 100 euro, hotel inbegrepen. Anderzijds boek je een totaalpakket. Je maakt je dus geen zorgen meer over de excursies of het vervoer ter plaatse want alles wordt voor je geregeld. Hou er wel rekening met dat een autobus maximaal 100 kilometer per uur rijdt. De rit van en naar Parijs duurt zo snel 8 tot 9 uur.

De auto raden we niet aan

Het is steeds mogelijk om zelf naar Parijs te rijden met de auto. Je behoudt zo je vrijheid want je beschikt steeds over de auto om ergens naartoe te rijden. Daarnaast rij je sneller dan 100 kilometer per uur, waardoor je sneller in Parijs bent dan een autobus. Toch raden wij je aan om niet voor de wagen te kiezen. Parijs kent net als elke grootstad een fileprobleem. Er rijden teveel auto’s waardoor het verkeer regelmatig vastloopt, met grote files tot gevolg. Een parkeerplaats vinden is ook niet eenvoudig en kost vaak veel geld. Daarom kiezen veel reizigers eerder voor de trein of de autobus, omdat ze zo zorgeloos reizen. Een trein- of autobusticket kost vaak ook minder, waardoor de keuze snel gemaakt is.

Vlieg naar Parijs

Verschillende luchtvaartmaatschappijen leggen vliegtuigen in om de Nederlandse luchthavens te verbinden met Parijs. Het vliegtuig naar Parijs nemen behoort ook tot de mogelijkheden. De vlucht zelf duurt maar een uur, maar je verliest wat tijd bij het inchecken en het wachten op je bagage na de landing. Praktijktests tonen aan dat het vliegtuig nemen niet altijd de snelste reiswijze is. Vaak scoort de Thalys hier beter op.